September i vårt hus i Sorede, Frankrike

Praktiskt talt hele september var vi i Sorede.

Først sammen med Stine, Tomas og Sarah. Litt tid alene før Ingunn og Per ankom og vi startet forberedelsene til den store feiringen av Marits 60 års dag.

Vær og temperatur var fantastisk hele måneden og Sarah, sammen med oss alle satte stor pris på det deilige badevannet.Det ble som regel noen lange frokoster på terassen før kursen ble satt for badestranda.


En dag gikk vi oss på en restaurant med levende hummer i et kar. Den var fra en lokal fisker og skulle være fisket i nærheten. Vi falt for fristelsen til en ekstravagant ferielunsj. Men da hummerne kom på bordet ble Sarah meget betenkt på å spise det fine dyret som nå var blitt helt rødt. Etter en liten smak gikk imidlertid maten ned på høykant. De voksne syntes også det var en meget god lunsj!!

Flyfoto av Peyreperuse

Sammen med våre svenske venner Margareta og Anders, som nå er bosatt i Fitou, ca 45 min. fra Sorede, dro vi en dag inn i en liten fjelldal for å besøke den gamle katar borgen Peyrepertuse. Det var først en bratt tur opp med bil et stykke og så en passe gåtur før vi var oppe. Vi ble belønnet med en fantastisk utsikt. Katarene bygde og søkte tilflukt i slike borger for å slippe unna henrettelsene som fulgte med korstogene i Frankrike på 1200 tallet. Det er utrolig å se hvordan de for mer enn tusen år siden bygde borger på toppen av de mest utilgjengelig fjell, men det var vel slaver som egentlig bygde.....

Etter turen opp til borgen, smakte det med lunsj i en bitte liten restaurant i en bitte liten landsby i nærheten. Damen hadde ikke skrevet noen meny, men fremførte den på fransk - så det ble litt spennende å se hva som kom på bordet. Godt smakte det i alle fall!

Hjemturen ned til hoved dalen gikk gjennom en trang kløft - Gorge - med en liten elv i bunnen. Det var meget vilt og trangt. Vegen var i noen strekninger delvis hugget inn i fjellet. Det var så trangt og smalt at det kun var tillatt for personbiler. Ikke bare på Vestlandet det er ville veger nei!

Det ble dekket langbord i hagen. Været var lækkert og det var stor steming helt fra start. Sjefskokk Trond vartet opp med helgrillet lammelår og nydelig vin fra den lokale Greven.


Marits datter Synne holdt en fantastisk flott tale til sin mor og latteren runget. Stemingen var stor helt ut i de små timer.

Feiringen ble avsluttet med en gedigen brunsj for hele selskapet på søndag - nokså sent....

Og jubilanten var i strålende humør hele tiden!

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kirstiogper

kirstiogper

68, Sørum

Været og tiden på Phuket akkurat nå: Click for Phuket, Thailand Forecast

Kategorier

Arkiv

hits